Eerste editie Bedrijfssport Utrecht Atletiekdag enthousiast ontvangen

Ruim zeventig deelnemers telde de eerste bedrijfssportdag op de Atletiekbaan Maarschalkerweerd op vrijdag 30 juni 2017. De Utrechtse sporters deden mee aan de 3 en 5 kilometerloop en verschillende clinics.

Bedrijfssport Utrecht organiseerde, in aanloop naar het NK Atletiek op Utrechtse bodem, een atletiekmiddag voor werknemers van Utrechtse bedrijven. Tijdens deze middag kon iedereen die werkzaam is in Utrecht gratis kennismaken met het nieuwe concept Bedrijfssport Utrecht en verschillende disciplines uit de atletieksport.

Topmiddag

Behalve de 3 of 5 kilometerloop waren er ook clinics speerwerpen, kogelstoten, verspringen en sprint. Trainers van de Utrechtse atletiekverenigingen Hellas, U-track en AV Phoenix begeleidden de deelnemers. Een sportieve en vooral gezellige middag waarop persoonlijke records verbeterd werden en die enthousiast ontvangen werd door het publiek en de deelnemende sporters.

 


 Programma

3 of 5 km
loop

Je loopt op de prachtige baan van Maarschalkerweerd, de officiële venue van het NK Atletiek 2017 te Utrecht! Lopen op een echte 400 meter baan geeft een machtig gevoel. De lijnen, de kleur van de verende èn dempende kunststofbaan en je eigen persoonlijke tijdsmeting; alle NK-ingrediënten zijn op deze middag aanwezig!

clinic
verspringen

Je voelt jouw hele lijf als je de techniek letterlijk onder de knieën hebt. Alle spieren doen mee om echt ver te kunnen springen. Ervaar in deze prachtige clinic wat je aan lenigheid nodig hebt om jouw sprong net zo imponerend te maken als die van de Nederlandse recordhouder (mannen) Ignisious Gaisah: 8,29 meter, ga er maar aan staan.

clinic
kogelstoten

7,3 kg weegt zo’n kogel. Voor dames is hij lichter, namelijk zo’n 4 kg. Magnesium erom heen, goed balanceren en uitstoten. Het Nederlands record is van Rutger Smith en staat op 21,62 meter. Zelf stoten geeft inzicht in wat het vraagt om te presteren. De begeleiders weten er alles van.

clinic
speerwerpen

Het wereldrecord staat op 98,48 meter, de beste Nederlander is Johan van Lieshout met een worp van 80,51 meter. Dat doe je niet zomaar.
Speerwerpen is een kunst die kracht, evenwicht, flexibiliteit en coördinatie vraagt. Laat het je uitleggen en werp!

clinic
sprint

Hoe lang heeft Dafne Schippers er niet over gedaan om goed uit de startblokken te komen? En nog steeds is het oefenen, fijnslijpen en explosiever worden. Ervaar wat het is om in volle vaart je borst over de finishlijn te duwen; alles voor een goede tijd!


Tijdschema

15:00 - 15:30 Verzamelen
15:30 - 16:00 3 en 5 km loopclinic 1 speerwerpenclinic 1 kogelstotenclinic 1 verspringenclinic 1 sprint
16:00 - 16:30 3 en 5 km loopclinic 2 speerwerpenclinic 2 kogelstotenclinic 2 verspringenclinic 2 sprint
16:30 - 17:00 clinic 3 speerwerpenclinic 3 kogelstotenclinic 3 verspringenclinic 3 sprint
17:00 - 17:30 clinic 4 speerwerpenclinic 4 kogelstotenclinic 4 verspringenclinic 4 sprint
17:30 - 18:00 Verzamelen